Deep Democracy, ook wel de Lewis Methode genoemd, is een methode om alle stemmen te laten horen, spanningen en conflicten op te lossen en het beste besluit te kunnen nemen. Of zoals de metafoor die gebruikt wordt: een methode om vissen te vangen voordat ze ver onder de waterlijn verdwijnen en op de sabotagelijn terecht komen.

Tijdens deze workshop ga je in slechts drie uur ervaren wat Deep Democracy is en wat het voor jou, zowel persoonlijk als in werksfeer, kan betekenen.

Wat gaan we doen?

  1. Je gaat ervaren wat een check-in betekent en wat het doet met de groep
  2. We gaan het beste besluit nemen voor deze ochtend (de 4-stappen van Deep Democracy)
  3. Mochten we het conflict kunnen vinden doen we ook nog stap 5; het niet-gevoerde gesprek (gaat lukken! :))
  4. Je gaat technieken leren die je morgen kan toepassen
  5. Je gaat ervaren hoe belangrijk het is om naast een check-in ook een goede check-out te doen

Voor wie?

Je hebt over Deep Democracy gehoord en je bent nieuwsgierig. Of je hebt nog nooit van Deep Democracy gehoord maar je wilt wel betere dialogen en besluitvormingsprocessen. Je wilt dat iedereen gehoord wordt en zich laat horen zodat het beste besluit genomen kan worden. Kortom: Voor iedereen die beter wil samenwerken, beter wil vergaderen en betere besluiten wil nemen.

Data & tijden

> Dinsdag 18 februari van 09:00 tot 12:00 uur
GraanSilo, Raphaelstraat 1 in Wehl

> Dinsdag 17 maart van 09:00 tot 12:00 uur
Geannuleerd i.v.m. Corona virus
De Steck, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem

> Donderdag 12 mei van 13:00 tot 16:00 uur Vol
Werkstation Meppel, Stationsweg 70 in Meppel

> Donderdag 14 mei van 09:00 tot 12:00 uur
GraanSilo, Raphaelstraat 1 in Wehl

> Dinsdag 25 augustus van 09:00 tot 12:00 uur
GraanSilo, Raphaelstraat 1 in Wehl

Praktische informatie

Investering: 90,00 euro (excl. 21% BTW)
Maximaal aantal deelnemers: 6

Wat anderen zeggen

Een super leuke workshop over Deep Democracy gevolgd bij Jasper. De stappen van DD werden helder doorgenomen. Wat ik prettig vind is dat Jasper snel kan filteren hoe DD een extra toevoeging kan zijn in bestaande processen, maar daarbij wel rekening houdt met de haalbaarheid van ideeën.

Jelien LammersCoach bij Boel bewustWebsite

In de workshop Deep Democracy heeft Jasper heel duidelijk de stappen aangegeven in dit proces waarin ook de minderheid gehoord wordt, waardoor een zo groot mogelijk draagvlak voor een besluit wordt gerealiseerd. Helder, en een aanrader voor wie vaak met een besluitvormingsproces te maken heeft.

Maria GrevenCommunicatietekenaarWebsite

Jasper heeft mij tijdens de workshop deep democracy in een kort tijdsbestek prima kennis laten maken met deze methode. Ik heb er veel van geleerd en kan diverse onderdelen direct toepassen in mijn werk. Daarnaast was het nog gezellig ook. Ik kan deze workshop aan iedereen aanraden.

Leo den HoedInterim (finance) manager

Ik heb een inspirerende workshop Deep Democracy van Jasper gevolgd. De afwisseling in kennisoverdracht en actieve werkvormen zorgde ervoor dat de informatie ook is verwerkt. Jasper is bijzonder deskundig. Hij illustreert de theorie ogenschijnlijk uit de losse pols met toepasselijke voorbeelden. Hij sluit op een natuurlijke wijze aan bij de belangstelling van de workshopdeelnemers. Zijn manier van presenteren is rustig en overtuigend.

Barbara UlfmanBeleidsadviseur & projectregisseur

De workshop Deep Democracy door Jasper gaf mij nieuwe, frisse inzichten in de benadering van groepsprocessen. Verhelderend, verfrissend en stimulerend. Zeer de moeite waard. Reden genoeg om me er verder in te verdiepen.

Stef KruipHoreca

Workshop was goed opgebouwd. Mooi en helder verhaal met veel praktijksituaties. Jasper heeft enthousiast en duidelijk uitgelegd. Goed om te volgen.

Lucie JelsmaCoachingspraktijk Jelsma

Aanmelden

Wil je met je team deelnemen? Kijk dan ook eens bij de workshop Beter vergaderen, betere besluiten